Blog

Headerfoto

Rainbow Tai Chi

Gepubliceerd op:
Vrijdag 29 maart 2019

Geschreven door Sabine
 

Super leuk dat Steffie mij een maandje geleden vroeg of ik bij de GTBH salon Tai Chi lessen zou willen geven! Dat beantwoorde ik direct met een enthousiaste: JA! Want inner en outer-beauty gaan altijd samen vind zij, en ik ook! Na een hele maand iedere dinsdagochtend te zijn geweest, met een enthousiaste club, kreeg Steffie steeds vaker in haar stoel te horen: 'Wat is Rainbow Tai Chi nu eigenlijk?'

Maar hoe leg ik dit uit?! Kom een keertje langs zou ik zeggen, en ervaar het zelf!

Ik kan alleen mijn verhaal delen, wat 6 jaar geleden begon in Amsterdam. Ik zat niet lekker in mijn vel, had veel angstaanvallen, voelde veel stress en onrust in mijn lijf en kon eigenlijk niet helemaal een draai in mijn leven vinden. Ik voelde me ongemakkelijk in groepen en thuis kon ik niet echt een connectie vinden met mijn ouders. Ik zag alleen maar de mooie ‘op rolletjes lopende’ wereld van iedereen om mij heen en wist eigenlijk niet eens wie ik was, wat ik leuk vond en waar ik goed in was en hoe ik om moest gaan met alle diepe dalen waar ik in terecht kwam. Het voelde alsof ik mijn ‘spark’ was kwijtgeraakt en lachen voelde eigenlijk, maar nep. Maar ik was niet alleen! Ik kwam er achter dat veel van mijn vrienden ook strubbelde, in het geheim! ;)

Samen met mijn zus had ik al veel geprobeerd om onszelf weer terug op de rails te krijgen, maar alles leek maar vluchtig te zijn. Totdat we bij de Rainbow Tai Chi school uitkwamen, waar wij de handvatten kregen, in kleine stapjes om onszelf terug bij onszelf te brengen. En onszelf te leren kennen en simpel gelukkiger te voelen! Hoe we om konden gaan met de negatieve momenten in ons leven en onszelf vrij creatief te uiten door muziek, tuinieren, bewegen, schrijven. Stapje voor stapje voelde ik me lichter en helderder worden in mezelf en kreeg ik meer energie om dingen te ondernemen. 

Zes jaar later zijn wij nu met een club van 10 enorm gedreven leraren en leraren in opleiding aan het bouwen aan een ‘happilization centre’, opgericht door onze leermeester Master Choy, in Spanje, die ons direct begeleid en opleid. Want ‘The real you is a happy you!’. De lach die jij als baby had, die zit er nog steeds en is misschien vergeten geraakt. Je hart heeft grote en kleine onbegrijpbare trauma’s opgelopen, je lichaam voelt niet meer zo fit en mentaal loop je vast en je hebt nog nooit gehoord van ‘CHI’, de levenskracht. De geheimen van gezondheid liggen in deze eeuwenoude leer van zelf-genezing, want Tai Chi is een 8000 jaar oude levenswijze, filosofie en bewegingsvorm.

Ik zeg altijd, in het Happilization Centre leren we de dingen die we op school hadden moeten leren. En komen we vanuit het individu. Als je bij ons binnen komt zien wij jou, met jouw eigen verhaal, en een enorme oogverblindende spark of life, en dit willen we laten groeien! Iedereen heeft zijn eigen motivatie om mee te doen: dat kan zijn om gewoon even te relaxen, op te laden, even niks aan je hoofd, ont-stressen, het leren voelen van je emoties, of leren communiceren met mensen om je heen, het omgaan met moeilijke situaties die op dit moment spelen en hier helderheid in vinden, verslavingen te overwinnen, te ontdekken wie je bent of heb je fysieke klachten waar je mee aan de slag wilt. Wat het ook is, wij brengen jou terug naar jou! We stoppen in onze lessen even met het naar buiten kijken, en gaan naar binnen. En dat kan op eindeloos veel creatieve manieren. En hier bewegen we met de Chi die in jou en ons allemaal zit! Om je weer helemaal re-vitalised te voelen om nieuwe uitdagingen in je leven aan te gaan. Je loopt weg met een rugzakje vol met tools die je in alle dagelijkse momenten er bij kunt pakken en toe kunt passen.

Deze staan in het boek ’15 ways to a Happier You!’ geschreven door Master Choy en van waaruit wij lesgeven. Het heeft al meer dan 200.000 mensen over de hele wereld bereikt, met talloos veel verhalen van hoe Rainbow Tai Chi hen heeft ondersteund en happilized. Dus doe je mee?

Dat kan iedere dinsdag in mei van 08.45 uur tot 10.00 uur bij GTBH, €7,50 per les. 
Ook worden er verschillende workshops gehouden: 
- 4 Mei van 10.00 uur tot 13.00 uur Tai Chi X PHOOD X GTBH workshop bij GTBH ( 25.- pp )
- 25 & 26 Mei: Weekend Workshop bij Gezondheidscentrum Budel
- 24 July tot 1 Augustus: Summer School op het Happilization Centre in Spanje

Een warme Chi hug,
Sabine