Blog

Headerfoto

Bescherm jouw haar tegen de zon

Gepubliceerd op:
Woensdag 15 mei 2019

Heerlijk, de zomer lijkt eindelijk door te breken. Dat wordt genieten! Net als je huid, moet je ook jouw haar beschermen tegen de zon, want naast warmte brengen de UV stralen helaas ook schadelijke effecten met zich mee. Zo kunnen de puntjes splijten, je haar uitdrogen, gaan pluizen en beschadigen. Zeker in combinatie met zon, zee en strand. Maar niet getreurd je krijgt geen zon en zwemverbod van mij. Maar wel vijf handige tips! 

Tip 1) Eet gezond!
We beginnen met misschien wel de minst voor de hand liggende tip namelijk het haar van binnen uit verzorgen. Met goede voeding. Want via je voeding kun je jouw eiwitten en vitaminen binnenkrijgen die het haar in goede conditie houden. Let daarbij vooral ook op dat je goed drinkt ed dat betekent 1,5 tot 2 liter water per dag!

Tip 2) Voor en naspoelen
Simpel maar effectief, spoel je haar voor en na het zwemmen af onder de douche.
En draag het wanneer je in het water gaat als een hoge knot zodat het zo min mogelijk beschadigd raakt door zout of chloor water! 

Tip 3) Niet te veel stylen
Hou je van een toffe kleur of perfect gekrulde beachwaves? Dat snap ik! Maar verzorg je haar extra goed met een headprotector. Droog haar is niet echt te voorkomen in de zomer omdat het haar extra blootgesteld wordt aan UV-straling. Wil je graag krullen, steil haar of een ander kleurtje? Ga dan naar je kapper en boek een extra treatment die jouw haar helemaal tot in de kern voedt, boordevol vitamines en mineralen voor je haar, klinkt goed toch? Ook thuis kun jij super verzorgende producten gebruiken, speciaal voor jouw haar! Heb je vragen? Ik adviseer je graag in de salon!

Tip 4) Hoed
Als je van nature al droog haar hebt of je wilt de UV-stralen echt geen kans geven dan is een stoer hip petje, opvallend sjaaltje of een trendy hoed natuurlijk ook een uitstekend idee!

Tip 5) Beschermingsproduct
Bij Good To Be Hair heb ik diverse producten om jouw haar te beschermen, zoals een voedend serum of een verzorgende leave-in. Deze geven de extra bescherming en zorg die jouw haar wel kan gebruiken in de zomer. En na de vakantie zijn er natuurlijk ook weer fijne behandelingen om jouw haar weer in topconditie te krijgen! Heb je vragen? Kom gezellig even langs! 

Extra tip speciaal voor jou ;) geniet ervan want voor je het weet is de zomer weer voorbij!