Blog

Headerfoto

De juiste vochtbalans 

Gepubliceerd op:
Donderdag 13 juni 2019

Dat de conditie van je haar belangrijk is voor hoe het er uitziet weten we allemaal wel. Maar hoe belangrijk de juiste vochtbalans is, weet niet iedereen. 

Vochtarm haar mist souplesse, is droog en beschadigd en zo ziet het er dan ook uit. Dof, zonder glans en ongezond, door de poreusheid breek het ook nog sneller af. Maar gelukkig is er wel wat aan te doen. Eerst bekijken we de oorzaak!

Hoe komt het dat je vochtbalans niet in orde is?
Het kan meerdere oorzaken hebben, zoals de zomer met de combinatie fel zonlicht (uv-straling) en droge airco-lucht. Ook veel stylen met een föhn stijltang of juist die mega chille krultang kan je haar helaas uitdrogen. Er zijn zeker goede föhns en styling tools te verkrijgen die de vochtbalans niet meer verstoren, zeker in combinatie met het juiste verzorgingsproduct, maar nog niet iedereen heeft deze! Ook te vaak wassen en kleuren met een 'standaard' shampoo en chemische kleuring zonder de juiste keuze te maken kan je vochtbalans aardig in de war schoppen!

Maar wat kun je er aan doen?
We verklapten het al een beetje. Door je haar te beschermen tegen de felle zon en de airco en goede, voedzame producten te gebruiken ben je al goed bezig en een heel eindje op weg. Maar ook voldoende water drinken is écht belangrijk voor je haar. Drink een liter water per 30 kilo lichaamsgewicht om je haar in de beste conditie te krijgen. Want ook je haar heeft die hydratatie van binnenuit nodig, we zijn wat we eten en drinken, dat heb je vast ook wel eens gehoord. Vergeet ook niet dat nat haar super kwetsbaar is en sneller afbreekt, ga dus nooit slapen met nat haar.. dit is echt een regel trouwens ;)! Verder is het belangrijk om op tijd een plaatsje te nemen in de kappersstoel, niet alleen om jouw kapsel up to date te houden. Want jouw kapper kan goed aangeven hoe het met de conditie van je haar is gesteld en de juiste producten voor jouw type haar adviseren. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je te weinig talg aanmaakt, daar is ook wat aan te doen, maar dat moet je dan natuurlijk eerst weten. Jouw kapper kan goed inschatten wat de oorzaak is en daarvoor de beste oplossing tips en tricks geven.

Lifestyle
Net als voor je lijf geldt het ook voor je haar. Gezond haar, is mooi haar. Dat zit hem in goede verzorging en fijne producten. Maar naast voldoende water drinken hebben je haar en hoofdhuid hetzelfde nodig als jouw lijf. Voedt het van binnenuit met proteïnen en gezonde vetten. Maar vergeet ook ontspanning niet, lekker bewegen en een goede nachtrust. Een lekkere hoofdmassage is als twee vliegen in één klap, want het werkt ontspannend en is goed voor de doorbloeding. Wanneer je goed voor jezelf zorgt zul je dat absoluut zien aan de buitenkant! Want echt schoonheid komt van binnenuit. En vergeet niet, YOU are beautifull 

Hou onze Social Media kanalen in de gaten voor onze leuke evenementen die wij organiseren geïnspireerd op lief zijn voor jezelf!