Blog

Headerfoto

Feitjes en fabeltjes

Gepubliceerd op:
Vrijdag 05 juli 2019

Heel vaak worden er gekke feitjes verkondigd over haar. Ik vertel jullie graag welke echt zijn en welke fabeltjes.

Wanneer je jouw haar knipt groeit het sneller
Helaas het is een fabeltje. Wanneer je jouw puntjes bijknipt weten daar de haarzakjes daar niets van. Maar regelmatig naar de kapper gaan zorgt er wel voor dat je haar gezond blijft en minder snel dode, gespleten puntjes krijgt. Deze dode punten kunnen dan niet verder splijten waardoor je uiteindelijk minder hoeft af te knippen. Want je haar blijft bij een regelmatig kapperbezoek gezond en dat is natuurlijk het aller aller belangrijkste. Want gezond haar is mooi haar!

Je haar wordt lichter in de zomer
True! Het haar wordt inderdaad lichter dat ligt voornamelijk aan de zon. Vooral je haar op de buitenste laag wordt beetje bij beetje opgelicht door de zon. Mensen met fijn en poreus haar worden snel lichter omdat de zonnestralen nog sneller het haar kunnen binnendringen. Ook de combinatie met chloor laat je haar extra snel bleken. Licht haar kan misschien wel hartstikke leuk zijn, maar chloor en teveel zon drogen je haar wel uit. Verzorg het daarom goed! Loop je vast en weet je even niet wat je moet doen ? Loop gerust eventjes binnen voor een vrijblijvend advies!

Blondines hebben meer haar
Raar maar waar! Blondines hebben bijna het dubbele aantal haren vergeleken met roodharige bijvoorbeeld. Deze twee types zijn wel het meest gevoelig voor de zon en moeten beiden dus extra lief zijn voor hun haar deze zomer! 

Van stress krijg je grijs haar
Gelukkig niet! Grijs haar is trouwens ook geen echt ouderdomskwaaltje veel 30 jarige beginnen al grijs te worden. Stress is wel slecht voor je haar en kan het wel doen laten uitvallen of je krijgt last van een geïrriteerde hoofdhuid. Dus ben super lief voor jezelf en trek op tijd aan de bel als je het eventjes te druk hebt deze zomer! Rust is voor iedereen goed ook voor jou! Oh en wees niet bang, wanneer je een grijze haar uit je hoofd trekt groeien er echt geen drie voor terug ;).

Roodharige voelen meer pijn 
Klopt! Ze hebben een lagere pijngrens en zijn gevoeliger voor warmte en kou. Ook hebben ze gemiddeld 20% meer verdoving nodig. 

Als je jouw haar elke avond extra lang borstelt glanst het meer
Nee, nee, nee! Regelmatig en lang borstelen is juist slecht voor je haar. Doe dit zeker niet wanneer je haar nat en op zijn kwetsbaarst is. Te veel borstelen en kammen is slecht voor de haarschubben en kan er voor zorgen dat je haar splijt. Borstel dus niet meer dan nodig is!

Heb jij nog een feitje dat je graag wil laten checken? Reageer op mijn Social Media of kom naar de salon! 

Love to see YOU !