Blog

Headerfoto

Haaruitval tegengaan

Gepubliceerd op:
Dinsdag 03 september 2019

Vrijwel iedereen krijgt er wel eens mee te maken: haaruitval. Iedereen verliest normaal gesproken tussen de 50 en 120 haren per dag. Dat is best veel he? Wanneer dit er beduidend meer worden, is er iets niet helemaal pluis. Extreem haarverlies kan meerdere oorzaken hebben. Denk hierbij aan een slechte weerstand, medicijnen, of (langdurige) stress. Maar soms heeft haaruitval een reden waar je wel iets aan kan doen. Sowieso hoef je niet in paniek te raken wanneer je nu iets meer dan normaal last hebt van haaruitval. De herfst komt er aan en dan heeft bijna iedereen meer last van haaruitval, dus niet schrikken nergens voor nodig. Zit jij hier niet op te wachten? Lees dan snel wat je er tegen kan doen. 

Van binnenuit
Vaak kom je in je voeding iets te kort wanneer je last hebt van haaruitval. Er zijn vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor een goede basis van mooi haar. Ik noem de belangrijkste twee.
Essentieel voor mooi haar wat niet uitvalt is biotine, dit noemt men ook wel Vitamine B8. Zonder Biotine kan het lichaam geen voedingstoffen opnemen. Duf, broos, futloos haar dat uitvalt is vaak te wijden aan gebrek van Biotine. Je vindt dit in eieren, lever, zalm en noten, maar je kan het ook als extra supplement slikken, graag wel de goede supplementen waarbij de verbindingsstof op de verpakking staat. Dit is vaak bij de duurdere merken benoemt op de verpakking en zij vertellen je waarom ze juist deze stoffen gebruikt hebben. Goedkoop kan ook duurkoop zijn!
Met stip op één staat MSM, dit wordt niet voor niets het schoonheidsmineraal van de natuur genoemd. Deze Methyl-sulfonyl- methaan vind je in plantaardig voedsel, maar door de jaren heen zijn er door slechte landbouw en de manier van bereiden steeds lagere concentraties van MSM gevonden. Terwijl deze zo belangrijk is want het produceert collageen en keratine. En die zorgen ervoor dat je haar dikker wordt en gaat glanzen. Naast gezond eten en het slikken van extra vitamines en mineralen is water drinken natuurlijk ook erg belangrijk voor de hydratatie van je huid en haar! 

Van buitenaf
Van binnenuit voor je haar zorgen is dus enorm belangrijk, maar ook van buitenaf kun je het een en ander doen én laten om jouw haar gezond en vol te houden. Een goede tip is het gebruiken van een microvezelhanddoek. Deze zijn veel zachter voor je haar dan een gewone handdoek. Nat haar is veel kwetsbaarder dan droog haar en wanneer we het flink drogen met badstof is de kans dat het uitdroogt en poreus wordt erg groot. Het liefste laat je het drogen aan de lucht. Borstel nat haar heel voorzichtig met de juiste tools en gebruik een beschermend product, (het liefst zonder synthetische stoffen) borstel het ook niet meer dan nodig. Honderd slagen per dag voor glanzend haar is iets wat alleen in sprookjes kan ;)
Verder kan ook de shampoo waarmee jij je haar wast veel effect hebben op de conditie van je haar. Er zijn veel shampoos op de markt die meer kapot maken dan ze goed doen. Lees goed wat er allemaal is toegevoegd op het etiket. Vraag gerust om hulp! Kom gezellig even langs, ik leg je graag uit waar je op kan letten! De meeste kappers zullen je ook graag adviseren wanneer hun producten boven je budget zijn. Ik in ieder geval wel! Ieder haar is anders en dus is een goed advies ook maatwerk. Dat geef je ik graag, Hopelijk ben je met deze tips al geholpen.